Telefon tesztek, hírek, érdekességek

LG G3 - az egyik legjobb árú csúcsmodell

2014. november 21. - techfan

Az LG új csúcsmobilja nyáron jelent meg hazánkban, és már akkor sem volt drága, hiszen a 120-140 ezer Ft közötti árával jóval beelőzte a konkurens gyártók zászlóshajói. Most már még olcsóbban beszerezhető a G3, és így tényleg az egyik legjobb ár-érték arányt nyújtja.

lg-g3-official-1.jpg

A G3 az első QHD felbontású készülékek egyike volt. Ez a pixelszám tűéles képet jelent az 5.5 colos kijelzőn, amit egyébként egy kifejezetten vékony keret vesz körbe, és így elég kompakt is lett a készülék.

A hardver szerepét a négymagos Snapdragon 801-es processzor tölti be, amire sokan panaszkodtak, hogy kevés ehhez a hatalmas felbontáshoz, de a kezdeti akadozások inkább a rosszul megírt szoftvernek voltak köszönhetők, mára már eltűnt ez a probléma.

Kamera terén is az egyik legjobbat kapjuk, hiszen a G3 13 megapixeles optikai képstabilizátoros szenzora álomszép képeket készít, még gyenge fényviszonyok között is.

Samsung Galaxy Note 4 - nem igen van most nála jobb

A Note 4 jelenleg az egyik legdurvább csúcsmobil, de vajon van nála jobb? Erre nagyon nehéz választ adni, sőt, talán nincs is rá egyértelmű válasz. De egy biztos: rengeteg olyan extra funkció van a Samsung csúcsmobiljában, amit egyik másik hasonló készülék sem tud.

note-4-1.jpg

Ott van például az egyedülálló 5.7 colos QHD-s Super AMOLED kijelző, ami talán a legszebb panel, amit eddig mobilba építettek. A Snapdragon 805-ös processzor is dicséretre méltó, hiszen ezzel az egyik legerősebb phabletté vált a Note 4. És akkor érdemes még megemlíteni az egyedülálló S tollat, aminek a segítségével egy igazán komoly munkaeszközzé is válik a mobil. Persze ezen kívül is rengeteg mindent tud a kütyü.

OnePlus One - vajon megéri az árát?

A OnePlus One annak idején úgy indult, mint az olcsó csúcsmobil-gyilkos, és ebben volt is valami, hiszen brutálisan jó specifikációkat kínált szemtelenül olcsón. De vajon ez mennyire igaz?

oneplus-one-ovr.jpg

Sajnos csak részben. A specifikációk tényleg rendben vannak, hiszen bármelyik csúcsmobillal felveszi a versenyt a One. Egy 5.5 colos full HD-s kijelző, egy nagyon erős Snapdragon 801-es processzora, valamint kifejezetten jó kamerája van.

Az elején beharangozott ár azonban csak részben igaz, legalábbis nálunk. A készülék hazánkban 130 ezer Ft körüli áron kapható, ami viszont már nagyon sok. Külföldről is be lehet hozatni, ekkor kijövünk jó esetben 100-ezerből, de ez még mindig nagyon messze van az eredetileg beharangozott 299 dollártól.

Ha hajlított mobil, akkor LG G Flex!

Egyre népszerűbbek a hajlított mobilok, bár még nem túl nagy a választék belőlük. A Samsungnak van a Galaxy Round-ja és a Note Edge készüléke, valamit természetesen itt az LG G Flex.

LG_G_Flex-3_verge_super1_wide.jpg

A G Flex egy kifejezetten jól használható mobil lett, és most már az ára sem annyira vészes. Egy hatalmas 6 colos HD kijelzővel bír, amit a négymagos Snapdragon 800-as processzor szolgál ki. Az akkumulátor rendkívül sokáig bírja szuflával, ráadásul a kamera is jó. Összességében egy remek "kis" mobilról van szó.

Itt a Galaxy S5 masszívabb változata!

Elég durván néz ki a Galaxy S5 Active. Körbe gumi borítás védi a külső behatásoktól, ráadásul megkapta a sima S5 por- és vízállóságát is.

S5Active04.jpg

Hardverileg egyébként nem különbözik az alapmodelltől, azaz például ugyanaz a négymagos Snapdragon 801 hajtja a készüléket, és az 5.1 colos full HD Super AMOLED kijelző is megegyezik. De az a kinézet nem semmi!

S5Active03.jpg